Stiri economice 19.11.2009

Google va lansa un telefon sub propriul brand

Google va lansa propriul telefon branduit la inceputul lui 2010, care va reflecta viziunea companiei privind modul in care ar trebui sa fie un dispozitiv de telefonie mobila, informeaza TechCrunch.

Noul telefon Google va fi vandut direct sau prin intermediul retailerilor.

Se pare ca dispozitivul trebuia sa fie lansat de Sarbatori, dar termenul a fost amanat pana la inceputul lui 2010. Aparatul va fi produs de o companie specializata in productia de dispozitive telefonice, sub brandul Google si dupa conceptul impus de companie.

Ca si iPhone-ul de la Apple, dispozitivul va reflecta propria viziune a Google despre cum ar trebui sa fie un telefon mobil.

Potrivit unor informatii neconfirmate, constructorul telefonului ar putea fi o companie coreana, cel mai probabil LG.

Lansarea va fi sustinuta de un amplu efort de promovare.

ACQ Finance Magazine: Tuca Zbarcea & Asociatii, cea mai de incredere firma de avocatura a anului

Tuca Zbarcea & Asociatii a castigat premiul „Cea mai de incredere firma de avocatura a anului” („Most Trusted Law Firm of the Year”) in cadrul ceremoniei ACQ Country Awards 2009, potrivit unui comunicat de presa remis de firma de avocatura redactiei Avocatnet.ro.

Publicatia britanica ACQ Finance Magazine a desemnat Tuca Zbarcea & Asociatii drept cea mai de incredere firma de avocatura din Romania in anul 2009.

„Intr-o perioada marcata (inca) de criza economica, aceasta distinctie este recunoasterea eforturilor noastre de a sprijini comunitatea de afaceri, prin servicii de consultanta juridica bazate pe incredere si pe un model de afaceri sanatos”, ne-a declarat Florentin Tuca, Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Potrivit avocatului coordonator al societatii, firma a initiat un amplu set de masuri anti-criza vizand promovarea de servicii specifice dedicate companiilor aflate in dificultate. Printre acestea se numara: infiintarea Departamentului de Gestionare a Crizei, precum si crearea portalului http://www.ckc.tuca.ro; constituirea TZA Insolventa S.P.R.L., societate profesionala cu raspundere limitata inregistrata la Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania, care gestioneaza proiectele de lichidare si insolventa; organizarea unor evenimente – seminarii si traininguri – dedicate atat avocatilor firmei, cat si clientilor si reprezentantilor societatilor comerciale.

„Increderea este principiul de baza al eticii Tuca Zbarcea & Asociatii in afaceri si una dintre valorile firmei noastre. Premiul „Cea mai de incredere firma de avocatura a anului” ne onoreaza dar ne si obliga pe termen lung”, a adaugat Florentin Tuca.

Peste 2.500 de voturi din partea cititorilor, profesionistilor industriei de consultanta, expertilor in afaceri si analistilor au decis castigatorii premiilor ACQ Country Awards din acest an.

Premiile ACQ Country Awards sunt decernate de ACQ Finance Magazine liderilor in industria de fuziuni si achizitii din peste 40 de tari, avand scopul de a identifica si recunoaste excelenta in afaceri. Aceste distinctii sunt considerate ca unele dintre cele mai prestigioase recunoasteri internationale, fiind rezultatul exclusiv al unui amplu sondaj independent reunind experti in domeniu si cititori ai publicatiei.

Deloitte: Rata de ocupare a hotelurilor din Romania a scazut cu 6,9%, dar ce e mai rau a trecut pentru hotelieri

Raportul realizat trimestrial de firma de consultanta Deloitte indica un declin al activitatii industriei hoteliere din Europa pentru anul care s-a incheiat in septembrie. Desi aproape toate orasele au inregistrat declinuri semnificative, analistii Deloitte considera ca cel mai greu moment a trecut si preconizeaza o redresare in urmatoarele luni.

Veniturile pe camera disponibila (revPAR, un indice reprezentativ pentru activitatea hoteliera) au scazut la 58 de euro (-19,2%). Declinul este rezultatul unei scaderi de 12,3% a tarifului mediu pe camera, la 108 euro, in timp ce rata de ocupare s-a redus la 61,6%.

In perioada analizata (Septembrie 2008 – Septembrie 2009), Romania a raportat o scadere de 6,9% a ratei de ocupare si un declin de 17% al indicelui revPAR (calculate in moneda locala).

Potrivit studiului Deloitte, Londra este orasul cu cel mai mare grad de ocupare, iar Glasgow si Edinburgh sunt singurele orase europene care au inregistrat o crestere a ratei de ocupare;

Din tarile incluse in zona euro, Spania a fost lovita cel mai puternic, pentru ca numarul de turisti provenind din principalele sale piete a scazut;

Tarile est-europene ca Romania, Cehia, Slovacia, Rusia, Estonia, Letonia, Lituania au resimtit impactul cel mai puternic, fiecare raportand scaderi ale indicelui revPAR de peste 20% in moneda locala.

„Industria hoteliera europeana a traversat un an agitat, in contextul in care criza s-a adancit. Cresterea ratei somajului, raspandirea virusului de gripa AH1N1 si cresterea monedei euro fata de alte monede au avut un impact serios asupra performantei operatorilor de profil din Europa. Multi oamenii au preferat sa stea acasa in loc sa calatoreasca peste hotare, iar numarul calatoriilor de afaceri s-a redus, ceea ce a atras scaderea vanzarilor si a rezultatelor operatorilor hotelieri, a companiilor aeriene si a agentiilor de turism. Toate orasele din regiune au inregistrat o scadere a indicelui revPAR pentru anul incheiat in septembrie, unele dintre ele fiind lovite mai rau decat altele” considera Alex Kyriakidis, Global Managing Partner, Tourism Hospitality & Leisure Deloitte.

In zona euro, indicele revPAR a scazut cu 16,8%, in contextul in care aprecierea monedei euro fata de lira sterlina a descurajat calatoriile catre destinatii traditionale precum Spania, Franta sau Italia. Declinul s-a resimtit puternic si in tarile din afara zonei euro, unde indicele revPAR a coborat mai mult de 20%, pe fondul unei scaderi semnificative a tarifelor medii pe camera.

„Am asistat deja la primele semne de redresare economica in Europa. Increderea consumatorilor se imbunatateste, iar tari precum Germania, Franta, Grecia si Portugalia ies din recesiune. Pentru operatorii de hoteluri urmeaza cateva luni dificile pana vor reveni pe o panta ascendenta. Cu toate acestea, ce-a fost mai rau pare sa fi trecut, iar Anul Nou ar putea aduce in unele cazuri redresarea indicilor revPAR”, conform lui Marvin Rust, Hospitality Managing Partner in cadrul Deloitte.

Serviciul de informatii privind abonatii, accesibil contra-cost prin apelarea 118800

Utilizatorii de telefonie au la dispozitie, din 17 noiembrie, un serviciu de informatii prin care pot accesa numerele de fix, mobil si fax ale celor care accepta figureze in registru, au anuntat oficialii Infoclick, compania care va furniza aceste servicii.

„Incepand de astazi, toti cei interesati au la dispozitie un registru complet si un serviciu de informatii privind utilizatorii serviciilor de telefonie din Romania. Ei vor putea astfel consulta intr-un singur loc numerele de fix, mobil si fax ale celor care accepta sa figureze in acest registru”, a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu.

Serviciul de informatii privind abonatii si punerea la dispozitie a registrelor abonatilor sunt incluse in sfera serviciului universal si au ca obiectiv facilitarea accesului utilizatorilor finali la informatii precum numarul sau numerele de telefon sau de fax ale utilizatorilor de servicii de telefonie destinate publicului, pre si post-platite, persoane fizice sau juridice.

Registrul on-line al abonatilor este accesibil publicului in mod gratuit prin accesare adresei de internet http://www.118800.com.ro. Totodata, functioneaza si un serviciu telefonic de informatii privind abonatii, care este accesibil contra cost prin formarea numarului national scurt 118.800.

In calitate de furnizor de serviciu universal, InfoClick are obligatia de a realiza, a actualiza lunar si de a administra baza de date completa, care sa includa numerele de telefon si de fax si anumite date de identificare ale utilizatorilor serviciilor de telefonie destinate publicului din Romania (indiferent daca plata pentru aceste servicii se realizeaza in avans sau ulterior furnizarii serviciilor) care accepta acest lucru.

De asemenea, pentru verificarea indeplinirii indicatorilor minimali de calitate, furnizorul de serviciu universal are obligatia de a transmite ANCOM semestrial o situatie privind valorile indicatorilor stabiliti in baza licitatiei.

Furnizorul de serviciu universal are dreptul de a solicita compensarea costului net al furnizarii serviciului din sfera serviciului universal, daca este cazul. In aceasta situatie, suma pe care ANCOM o va putea compensa nu poate depasi diferenta dintre costurile determinate de obtinerea de la furnizorii de servicii de telefonie, care atribuie numere de telefon abonatilor, a tuturor informatiilor necesare pentru realizarea si actualizarea bazei de date complete si suma pe care InfoClick s-a angajat sa o suporte din surse proprii. Solicitarea compensarii costului net se face la sfarsitul fiecarui an fiscal din cadrul perioadei de desemnare.

„Vreau sa asigur cetatenii ca pot in orice moment sa verifice aceste date, sa solicite rectificarea, eliminarea sau introducerea datelor lor de contact in registrul complet al abonatilor in mod gratuit. Mai mult, sfatuiesc toti utilizatorii retelelor de telefonie, fie ele mobile sau fixe, abonati sau utilizatori de cartele preplatite sa isi intrebe furnizorul despre acest registru si despre situatia lor. Ar trebui sa fie interesate in primul rand companiile, pentru ca acum au la dispozitie un instrument eficace si gratuit prin intermediul caruia pot fi gasite de clienti sau parteneri de afaceri”, a adaugat Catalin Marinescu.

La nivel european, numerele de tip 118(xyz) sunt utilizate pentru serviciile de informatii privind abonatii, furnizorii oferind prin intermediul lor atat servicii de informatii privind abonatii, cat si servicii conexe acestora, precum informatii privind domeniul de activitate sau profesia abonatului sau informatii privind abonatii in limbi de circulatie internationala. In Romania, procedura de alocare a unor numere nationale scurte pentru servicii armonizate la nivel european de forma 118(xyz) a fost initiata de ANCOM in noiembrie 2008, iar in prezent detin licenta de utilizare pentru acest tip de resurse de numerotatie noua companii.

Peste 26 de mii de someri au beneficiat de cursurile pentru formare profesionala ale ANOFM, in 2009

Pana la sfarsitul lunii septembrie, ANOFM a cuprins in programele de formare profesionala peste 28 de mii de persoane, potrivit informatiilor furnizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), la solicitarea Avocatnet.ro.

Pana la 30 septembrie 2009 , in programele de formare profesionala organizate de ANOFM au fost cuprinse peste 28 de mii de persoane, din care 26.420 someri, 677 persoane din randul beneficiarilor de servicii gratuite de formare profesionala, altii decat somerii(persoane aflate in detentie, sau alte categorii defavorizate), iar 1.120 persoane din randul celor care nu beneficiaza de gratuitate.

Mentionam ca pentru anul 2009, ANOFM avea ca obiectiv, cuprinderea, in programele sale de  calificare si recalificare, unui numar de 44.000 persoane, din care 2.000 de persoane pentru cursurile cu plata, iar 42.000 de persoane incadrate pentru serviciile de formare profesionala gratuite.

Categoriile vizate de ANOFM prin aceste cursuri sunt : somerii aflati in evidentele agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, persoane aflate in detentie, persoane angajate si cuprinse la cursuri in scopul prevenirii somajului, pentru care se asigura cofinantarea programelor de formare profesionala organizate de angajatori in conformitate cu prevederile art. 48^1 din Legea nr. 76/2002, persoane revenite in activitate dupa cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, persoane care si-au reluat activitatea dupa perioada de pensionare pentru invaliditate, precum si persoane din mediul rural.

Pana in luna septembrie a anului 2009, din cele 2.215 de programe de formare profesionala puse la dispozitie de ANOFM, au inceput 1.395, din care, 1.372 programe de calificare sau recalificare pentru persoanele care beneficiaza de gratuitate.

De asemenea,ANOFM a precizat ca in urma monitorizarii persoanelor care au abolsvit cursurile, a rezultat ca peste 12 mii de persoane au fost incadrate pe piata fortei de munca.

Cele mai multe optiuni exprimate de persoanele din randul somerilor au fost pentru cursuri din sectoarele:
-Electrotehnica, automatica, electronica, informatica/tehnologia informatiilor (operator introducere validare si prelucrare date, operator calculator electronic si retele);
-Turism, hoteluri, restaurante (bucatar, ospatar chelner vanzator in unitati de alimentatie);
-Comert (lucrator in comert);
-Constructii (zidar pietrar tencuitor, lucrator in structuri pentru constructii).

Trebuie retinut ca programul are in vedere recalificarea sau calificarea profesinala atat pentru persoanele cu studii medii si superioare( operator introducere, validare si prelucrare date; contabilitate asistata de calculator; inspector resurse umane), cat si pentru formare de competente comune (utilizarea calculatorului, prelucrarea informatiei) pentru persoanele care nu au absolvit liceul, in vederea asigurarii accesului la programe de instruire in domeniul IT .

Planul national de formare profesionala pentru anul 2009 al ANOFM face parte din Programul de Guvernare 2009-2012 si este finantat din Fondul Social European. O parte din programele de formare sunt finantate din Bugetul Asigurarilor pentru Somaj.

CCR: Legea Educatiei este neconstitutionala

Curtea Constitutionala a decis, miercuri, ca prevederile Legii educatiei nationale, act normativ care face parte din pachetul de legi asupra caruia Guvernul si-a asumat raspunderea, contravine Constitutiei, informeaza Realitatea.net.

esizarea de neconstitutionalitate a fost facuta de membrii Partidului National Liberal, in data de 23 septembrie si se refera la aspecte precum:
– incompatibilitatea dintre functiile de director si director adjunct cu cea de membru al unui partid politic;
– discriminarea elevilor din mediul particular la sustinerea examenului de bacalaureat, in lege fiind specificat ca numai elevii de la stat pot sustine examenul de bacalaureat gratuit, de doua ori;
– posibilitatea ministrului educatiei de a suspenda din functie rectorul unei institutii de invatamant superior, de stat sau privat;
– discriminarea copiilor nascuti dupa intrarea in vigoare a legii si pana la emiterea normelor de aplicare a prevederilor privind acordarea sumei de 500 de euro la nastere fiecarui copil de cetatenie romana.

Legea educatiei nationale a fost adoptata in data de 15 septembrie, prin asumarea raspunderii Executivului in fata Parlamentului.

Guvernul a suplimentat bugetele ministerelor Muncii si Sanatatii

Executivul a suplimementat, miercuri, bugetele ministerelor Muncii si Sanatatii, in vederea acoperirii drepturilor salariale ale personalului sanitar si a platii pensiilor sociale minime.

Guvernul a decis suplimentarea bugetului Ministerului Muncii pe anul 2009 cu suma de 231 de milioane de lei, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, a anuntat Ioana Muntean la briefingul de presa sustinut la Palatul Victoria.

Fondurile vor fi utilizate pentru plata drepturilor sociale ale persoanelor cu handicap – 65 de milioane de lei – si pentru plata pensiei sociale minime garantate.

„A fost nevoie de aceasta suplimentare intrucat Guvernul a majorat cu 2% punctul de pensie si a crescut pensia sociala minima garantata de la 300 la 350 de lei, incepand cu luna octombrie” a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului.

De asemenea, fonduri suplimentare de 8 milioane de lei a primit si Ministerul Sanatatii, pentru completarea drepturilor salariale acordate prin lege personalului din sistemul sanitar, pentru lunile noiembrie si decembrie.

„Din aceasta suma vor putea fi acoperite astfel de drepturi pentru angajatii din unitatile subordonate Ministerului Sanatatii, respectiv 55 de unitati si institutii, 42 de Directii de Sanatate Publica, institutele de sanatate publica, de transfuzii, de transplant” a subliniat Ioana Muntean.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: