Stiri economice 04.01.2010

O retea de spitale private din Turcia vrea sa intre pe piata din Romania

Medicana Hospital, una dintre cele mai mari retele de spitale private din Turcia, intentioneaza sa intre pe piata din Romania si Bulgaria, pentru a profita de turismul medical din Uniunea Europeana (UE), potrivit publicatiei Today’s Zaman.

Boc i-a cerut lui Vladescu sa gaseasca o formula de regandire a impozitului forfetar

Premierul Emil Boc a declarat, ca i-a cerut ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, sa regandeasca impozitul forfetar care se aplica firmelor si care „si-a epuizat resursele”.

„Impozitul forfetar va fi regandit. Prima sarcina pe care i-am dat-o ministrului Finantelor in prima intalnire pe care am avut-o cu el a fost sa regandeasca impozitul minim care este acum. Acesta trebuie acum reorientat si restrans doar spre acele domenii unde evaziunea fiscala nu poate fi altfel combatuta, cum ar fi industria hoteliera, restaurante. Cam acolo, peste tot in lume, se aplica acest tip impozit forfetar. Ce avem noi este impozitul minim care, cred eu, si-a epuizat resursele”, a afirmat Boc, dupa vizita la Centrul de Ingrijire si Asistenta Cluj-Napoca.

Premierul a precizat ca noua varianta a impozitului minim va intra in vigoare dupa ce ministrul Finantelor va avea pregatit proiectul de regandire a impozitului.

Tariceanu intenteaza proces Guvernului pentru impozitul forfetar

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a anuntat, intr-o conferinta de presa la Oradea, ca va intenta un proces Guvernului la Curtea Europeana de Justitie, pentru anularea impozitului forfetar.

Tariceanu a spus ca va intenta procesul in vederea anularii impozitului forfetar deoarece prin acesta Executivul a legiferat „discriminarea” intre firmele care reusesc sa faca profit si cele care inregistreaza pierderi.

„Anunt, in premiera, ca vom introduce o actiune la Curtea Europeana de Justitie in vederea anularii impozitului forfetar. Majoritatea firmelor din cauza crizei au trecut pe pierderi, si totusi Guvernul vrea sa le stoarca, ducandu-le in faliment”, a declarat fostul premier.

Tariceanu a adaugat ca nu este „impotriva rigorii fiscale a autoritatilor statului” si ca este normal ca firmele care fac profit sa plateasca impozit pe profit.

De asemenea, fostul premier a spus ca admite „existenta firmelor care incearca sa-si ascunda profiturile”, dar „din cauza unei minoritati nu se pot aplica masuri punitive impotriva tuturor, mai ales ca Guvernul are la dispozitie institutiile statului si instrumentele necesare pentru a verifica si impune legalitatea in domeniul fiscalitatii”.

Impozitul forfetar este impotriva spiritului capitalist. Firmele nu sunt construite cu scopul de a face protectie sociala, ci pentru a realiza profit. Sigur ca este corect sa aplici impozit pe profit, dar nu este corect sa aplici impozit pe pierderi”, a spus fostul premier liberal.

Tariceanu a afirmat ca, prin introducerea impozitului forfetar, Guvernul Boc a realizat o dubla impozitare, renuntand practic la cota unica de impozitare de 16 la suta si ca aceasta masura este discriminatorie la adresa companiilor.

„Noi, ca liberali, nu putem accepta discriminarea ca firmele care declara profituri sa fie impozitate cu 16 la suta, iar cele care nu declara profituri sau au pierderi sa fie supuse impozitarii forfetare”, a declarat Tariceanu.

„Domnul Boc trebuie sa se pregateasca pentru acest proces la Curtea Europeana de Justitie”, a afirmat Tariceanu, care a comparat politica economica anti-criza a Guvernului PDL-PSD cu incercarea de a stoarce o lamaie. „Dumnealui procedeaza ca si acela care ia din frigider o lamaie care a stat o luna si incearca s-o stoarca”, a conchis fostul premier.

Firmele platesc, de la 1 mai, un impozit minim anual cuprins intre 2.200 lei (aproximativ 500 euro), daca au venituri totale de pana la 52.000 lei, si 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.

Firmele care inregistreaza profit vor plati in continuare un impozit de 16%, dar nu mai putin de limita minima aferenta intervalului de venituri in care se incadreaza.

Daca sunt inmatriculate in primele 45 de zile ale anului 2010 Se suspenda taxa auto pentru masinile Euro 4 cumparate pana la 31 decembrie 2009

Toti cetatenii romani care si-au achizitionat sau isi mai achizitioneaza, pana in 31 decembrie 2009, din Uniunea Europeana autovehicule, repet, cu norma de poluare Euro 4, a caror capacitate cilindrica nu depaseste 2.000 de centimetri cubi sau autovehicule N1 cu norma de poluare Euro 4, vor avea la dispozitie inca 45 de zile, de la 1 ianuarie, pentru inmatriculare.

Persoanele care au cumparat sau vor cumpara in perioada 15 decembrie 2008 – 31 decembrie 2009, inclusiv, autovehicule cu motoare Euro 4 si capacitate cilindrica de pana la 2000 cmc inmatriculate pentru prima data intr-un stat membru al UE beneficiaza de exceptarea de la plata taxei pe poluare pentru autovehicule in conditiile in care inmatricularea, pentru prima data in Romania se face in termen de 45 de zile, dupa 1 ianuarie, a anuntat primul-ministru Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern.
Executivul a adoptat, in acest sens, o Ordonanta de Urgenta.

Seful Executivului a subliniat ca aceasta masura a fost agreata de ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, cu reprezentantii Comisiei Europene. „Acesta este termenul discutat astfel incat toti cetatenii sa aiba egalitate de tratament, indiferent ca au cumparat in acest an sau continua sa-si cumpere autovehicule pana la sfarsitul anului”, a afirmat primul-ministru.

La randul sau, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a precizat ca decizia Guvernului va permite persoanelor care au achizitionat pana la 31 decembrie autovehicule cu motoare Euro 4 si capacitate cilindrica de pana la 2000 cmc sa aiba timpul necesar sa le inmatriculeze, beneficiind de scutirea la plata taxei. „Autovehiculele de acest tip care vor fi aduse in tara dupa 1 ianuarie nu vor mai fi exceptate de la taxa”, a mentionat ministrul Mediului si Padurilor.

De asemenea, tot in domeniul industriei auto primul-ministru Emil Boc a anuntat ca Programul Rabla va fi aplicat si dupa 1 ianuarie 2010, urmand sa fie extins si pentru persoanele juridice. „Programul va deveni operabil incepand cu 1 ianuarie 2010”, a afirmat premierul.

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a mentionat ca ordinul de ministru care prevede prelungirea acestui program pentru anul viitor a fost deja semnat, fiind mentinute aceleasi prevederi care au fost aplicabile in cursul acestui an. „In momentul actual sunt demarate toate conditiile pentru a demara acest Program de la inceputul lunii ianuarie”, a afirmat Laszlo Borbely. In ceea ce priveste programul de innoire a parcului pentru tractoare, care va functiona din 2010, ordinul de ministru este finalizat si va fi promovat incepand cu ianuarie 2010, astfel incat pana la sfarsitul lunii ianuarie Programul sa fie demarat, a mentionat ministrul Mediului si Padurilor.

Tractoare, persoane fizice si inca un an de functionare Programul Rabla 2010

Cu privire la Programul Rabla si continuarea sa in 2010, Primul-Ministru Emil Boc a declarat, la finalul sedintei de Guvern din 29 decembrie 2010.

„Incepand cu data de 1 ianuarie, se continua programul „Rabla”, de data aceasta, ca noutate, si pentru persoane juridice, in conditiile pe care le-am avut si in anul trecut, cu modificarile pe care ordinul ministrului le-a preconizat si pe care le va avea in continuare ministrul mediului de promovat in perioada urmatoare.

Aici ma refer aici la persoane juridice, unde avem o noutate in materia programului „Rabla”, astfel incat sa nu mai fie nevoie, asa cum a fost anul trecut, sa asteptam doua luni pana cand programul sa intre in vigoare.

Acum, incepand cu 1 ianuarie, el este operabil pentru cei care vor dori sa faca apel la un asemenea program. Domnul ministru va va da detalii despre programul pentru tractoare, pe care, iarasi, il avem in vedere si care, dupa prima jumatate a lunii ianuarie, va intra in vigoare”.

Potrivit surselor Avocatnet.ro, compensatia oferita pentru fiecare autoturism inclus in programul Rablka se va pastra la 3800 de lei.

ONRC-ul, de sub control judiciar sub control administrativ

Registrul Comertului: Cererile vor fi solutionate de Directorii oficiilor, nu de judecatorii delegati

Guvernul a aprobat in sedinta de astazi un Proiect de ordonanta de urgenta de la Ministerul Justitiei privind masuri referitoare la activitatea de inregistrare la registrul comertului, avand in vedere blocajele existente si dificultatile mediului de afaceri. Ministrul Catalin Predoiu a prezentat publicului, inainte de sedinta de guvern, cele mai importante prevederi ale noului proiect.

Ministerul Muncii taie 1.450 posturi in 2010

Cheltuielile de personal din aparatul central al Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si din structurile aflate in subordinea acestuia se vor reduce in 2010 la 219 milioane lei, cu 35% sub nivelul din acest an, de 336 milioane lei, precizeaza institutia.

Guvernul a hotarat cresterea accizele pentru tutun prin Ordonanta de Urgenta, in conformitate cu calendarul stabilit cu Uniunea Europeana, la 74 de euro pe mia de tigarete, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Gratiela Iordache.

„Noua structura a fost discutata cu mediul de afaceri, in speta cu producatorii de tigarete, a fost agreata cu dumnealor. Prevede o acciza specifica de 48,5 euro si o acciza ad valorem de 22%, ducand la o acciza totala de 74 euro pe mia de tigarete”, a declarat Iordache, potrivit NewsIn.

Secretarul de stat a precizat ca aceasta crestere nu survine ca urmare a unor modificari din Codul fiscal, ci este o consecinta a calendarului stabilit cu Uniunea Europeana odata cu aderarea Romaniei, pentru echilibrarea accizelor din statele membre UE.

„Orice evolutie legata de regimul accizelor nu este datorata unei modificari actuale a Codului fiscal, ci este rezultatul unui calendar, stabilit in Codul fiscal odata cu aderarea la UE”, a precizat Gratiela Iordache.

Romania a introdus de la 1 aprilie 2009 o acciza minima de 57 euro/1.000 tigarete si va creste acest nivel la 64 euro/mia tigarete de la 1 septembrie, urmand ca de la inceputul lui 2010, acciza minima sa fie de 74 euro/mia tigarete. Aceasta decizie devanseaza data negociata cu Uniunea Europeana, deoarece prin Tratatul de aderare Romania s-a angajat sa ajunga la un nivel al accizei la tutun de 74 euro/1.000 tigarete de la 1 iulie 2010.

Salarii inghetate: Cheltuielile cu bugetarii nu vor mai putea fi majorate la rectificari

Cheltuielile totale de personal ale bugetului general consolidat nu vor mai putea fi majorate la rectificarile bugetare, prevede proiectul de Lege a responsabilitatii fiscale, aprobat marti de guvern.

Plata impozitelor in 2010 incepe din 4 ianuarie

Plata impozitelor si taxelor locale pentru anul 2010 va putea fi facuta incepand cu data de 4 ianuarie, insa acesta va fi majorata in medie cu aproximativ 19%.

Impozitele pe cladiri s-au majorat cu 14,81%, impozitele pe terenuri cu 14,75% -, taxa asupra mijloacelor de transport s-a majorat diferentiat, in functie de capacitatea cilindrica, cea mai mare crestere fiind la masinile cu motor mai puternic, de 20%, informeaza Romania Libera.

Plata integrala a impozitelor datorate pentru 2010 beneficiaza si anul viitor de bonificatie de 7%. Daca nu puteti plati integral impozitele puteti alege varianta in doua rate, termenele scadente fiind 31 martie, respectiv 30 septembrie, dar nu veti beneficia de bonificatia de 7%.

In Bucuresti, pentru locuintele in imobile constructii cu cadre din beton armat sau cu pereti exteriori din caramida arsa care au instalatii de apa, canalizare, instalatii electrice si incalzire, valoarea impozabila va fi, in 2010, de 806 lei pe metru patrat, fata de 702 lei, cat este in prezent.

Pentru acelasi tip de constructie, dar fara utilitati, valoarea impozabila pe metru patrat va creste la 478 lei, comparativ cu 417 lei in acest an.

La cladirile din lemn sau caramida nearsa, valoarea impozabila aferenta unui metru patrat va creste la 219 lei in 2010, fata de 191 lei in prezent.

Impozitele pe terenurile intravilane, in functie de zona, sunt cuprinse intre 8.921 de lei in zona A si 3.832 de lei in zona D, pentru un hectar. Posesorii de motorete, scutere, motociclete si autoturisme vor trebui, de asemenea, sa scoata mai multi bani din buzunar pentru a achita taxa asupra mijloacelor de transport.

Respectiva taxa se calculeaza in functie de capacitatea cilindrica, cate 8 lei pentru fiecare 200 cmc ai motorului in cazul autovehiculelor cu capacitatea cilindrica de pana la 1.600 cmc. Intre 1.601 cmc si 2.000 cmc inclusiv, taxa asupra mijloacelor de transport este de 18 lei pentru fiecare 200 cmc ai motorului.

Romanii vor plati un autoturism cu capacitatea cilindrica de 1.400 cmc, proprietarul va plati 56 de lei, in timp ce pentru o masina cu capacitatea de 1.800 cmc, taxa platita va fi in valoare de 162 de lei.

China pune bazele celei de a treia mari uniuni economice din lume

China si tarile membre ale Asociatiei Natiunilor din sud-estul Asiei (ASEAN) au pus bazele unei noi uniuni economice, a treia ca potential din lume, dupa Uniunea Europeana si NAFTA (Acordul Nord American de Comert).

Noua uniune economica, formata din China, Brunei, Indonezia, Cambodgia, Laos, Malaezia, Myanmar, Filipine, Singapore, Thailanda si Vietnam, reuneste o populatie totala de 1,9 miliarde locuitori, de cinci ori mai mare decat cea a NAFTA si de aproximativ 4 ori mai numeroasa decat a Uniunii Europene. Produsul Intern Brut cumulat al Chinei si ASEAN se ridica la 6.000 de miliarde dolari.

Acordul care a dus la aparitia noii zone de comert a fost semnat la inceputul acestui an si prevede eliminarea taxelor vamale pentru 90% din produsele comercializate intre China, Indonezia, Brunei, Malaezia, Filipine, Singapore si Thailanda.

Intrarea in vigoare a acordului va duce la eliminarea taxelor pentru nu mai putin de 7.000 de bunuri.

Eliminarea taxelor vamale pentru diferenta de 10%, printre care se regasesc o serie de marfuri textile si electronice, se va realiza treptat si cu mai multa dificultate in conditiile in care acest subiect este extrem de sensibil.

Din 2015, taxele vor fi eliminate si pentru schimburile comerciale cu Laos, Vietnam, Cambodgia si Myanmar.

Acordul de liber schimb intre cele 11 state asiatice va ajuta China sa-si asigure aprovizioneze cu materii prime, in timp ce pentru tarile ASEAN va permite accesul la bunuri si produse mult mai ieftine.

Potrivit estimarilor, valoarea totala a schimburilor comerciale intre China si tarile ASEAN se va cifra la peste 200 miliarde dolari, aproape dublu fata de 2005.

In urma acestui acord, producatorii de incaltaminte si otel din tarile ASEAN precum Thailanda, Vietnam sau Cambodgia vor deveni mai vulnerabili in fata importurilor din China. In aceeasi situatie se vor afla si producatorii de componente auto din tarile din Asia de Sud-Est.

In schimb, exportatorii thailandezi de produse alimentare si bauturi, precum si de cosmetice si bijuterii vor avea de castigat in conditiile in care in China exista o cerere foarte mare pentru astfel de bunuri.

De suferit va avea si India, stat care incearca sa-si diversifice gama de produse exportate spre China. Autoritatile de la New Delhi isi doresc sa exporte spre China mult mai multe fructe, legume si grane, in conditiile in care 58% din exporturi reprezinta minereu de fier, produs cu o valoare adaugata redusa.

Reducerea taxelor vamale pentru produsele din tarile ASEAN de la o medie de 9,8% la o medie 0,1% va face si mai putin competitive pe piata chineza produsele importate din India.

Firmele ar putea primi intre 5 si 10 vouchere pentru casarea masinilor

Firmele ar putea primi intre 5 si 10 vouchere pentru casarea masinilor uzate, fata de doar 3 tichete acordate in prezent, ridicarea acestui plafon urmand sa fie analizata saptamana viitoare de Guvern, a declarat, marti, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

El a aratat ca pentru persoanele fizice va fi mentinuta limita de 3 vouchere de casare , in schimb pentru firme va fi analizata posiblitatea ridicarii acestui prag.

„De la 1 ianuarie continua acest program cu acelasi prevederi, deci cel mult 3 tichete de 3.800 lei pot fi prezentate de catre persoane fizice si persoane juridice. Urmeaza sa analizam la persoane juridice si vin saptamana viitoare cu o nota in Guvern, eventual sa ridicam acest numar de la 3 la 5 sau cel mult 10”, a spus Borbely.

El a precizat ulterior, pentru MEDIAFAX, ca varianta analizata este ca firmele sa aiba posibilitatea sa caseze un autovehicul pentru 3 vouchere, doua autovehicule pentru 5-6 vouchere si trei autovehicule pentru 9-10 vouchere.

Prima de casare pentru un autovehicul uzat, de 3.800 lei, este acordata sub forma unui voucher, in program fiind incluse din toamna acestui an si persoanele juridice.

Beneficiarul poate sa incaseze cel mult trei tichete valorice in cuantum de 3.800 lei, in urma casarii a maxim trei vehicule.

Potrivit ghidurilor de finantare a programelor de stimulare a parcurilor auto si de tractoare, firmele cu datorii la stat sau care au primit sanctiuni de natura financiara nu pot cumpara masini sau tractoare prin „Rabla”.

Statul va garanta creditele contractate de fermieri pentru productie, in limita a 2,5 milioane euro

Creditele contractate de catre fermieri pentru productia agricola vor fi garantate de stat cu pana la 80% din suma imprumutata, dar valoarea maxima a unei garantii va fi limitata la 2,5 milioane euro, a declarat, marti, la Guvern, ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru.

Consiliul Fiscal – numit de presedintele Academiei, fara ministri, parlamentari si politicieni

Politica fiscal-bugetara a Guvernului va fi evaluata de catre Consiliul Fiscal, votat in Parlament si din care nu vor avea dreptul sa faca parte persoane care in ultimii doi ani au lucrat ca ministri, parlamentari sau lideri politici si nici nu sunt rude de pana la gradul II cu astfel de demnitari.

Consiliul Fiscal va lucra ca autoritate independenta si va fi compus din cate un reprezentant al Bancii Nationale a Romaniei, Institutului Bancar Roman, Asociatiei Romane a Bancilor, Academiei Romane si Academiei de Studii Economice, cu studii universitare in domeniul economic, buna reputatie si experienta de minimum 5 ani in domeniul politicilor economice, bugetare sau financiare, conform proiectului legii responsabilitatii fiscale, aprobat marti de Guvern si obtinut de MEDIAFAX.

Consiliul va fi numit de catre presedintele Academiei Romane, in urma avizului Parlamentului, pe o perioada de cinci ani si nu pot fi realesi la finalizarea mandatului.

Persoanele nominalizate pentru a face parte din Consiliu vor fi audiate de comisiile parlamentare de buget-finante si votate de plenul Parlamentului, care va transmite acceptul catre presedintele Academiei.

Membrii Consiliului nu vor primi instructiuni de la autoritati publice sau alte institutii.

Din Consiliul Fiscal nu vor face parte persoane care cu doi ani inainte de nominalizare au detinut o functie de demnitate publica in Guvern, au fost membri ai Parlamentului Romaniei ori Parlamentului European sau au avut functii de conducere intr-un partid politic.

Accesul in Consiliu va fi interzis si persoanelor cu rude de pana la gradul II care detin astfel de functii.

Pe perioada mandatului, membrii Consiliului Fiscal nu pot accepta functii de demnitate publica in Guvern, nu pot deveni parlamentari si nici nu pot avea rude de pana la gradul II in aceste structuri, nu pot fi functionari publici si nici membri in consilii de administratie, directori executivi, cenzori sau auditori ai companiilor nationale.

Presedintele Consiliului va raspunde in fata Parlamentului pentru corectitudinea si acuratetea analizelor si recomandarilor.

El va primi o indemnizatie lunara la nivelul celei de secretar de stat, iar vicepresedintele va fi remunerat cu o indemnizatie similara celei acordate unui subsecretar de stat. Ceilalti membri ai Consiliului vor primi o indemnizatie de sedinta de 10% din indemnizatia presedintelui, dar nu mai mult de 20% lunar in cazul in care au participat la doua sau mai multe sedinte lunare.

Consiliul va avea ca atributii principale analiza si elaborarea de opinii si recomandari asupra prognozelor macroeconomice si bugetare, evaluarea performantelor fiscal-bugetare ale Guvernului, analiza si elaborarea de recomandari asupra legilor bugetare si altor legi cu impact asupra volumului cheltuielilor bugetare inainte de avizul Executivului, transmiterea de informatii, in urma solicitarii scrise, catre presedintele tarii, sefii celor doua camere parlamentare, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, presedintele Curtii de Conturi si comisiile parlamentare.

Consiliul Fiscal va putea solicita informatii, documente sau date relevante chiar daca acestea sunt clasificate.

Pana la sfarsitul lunii martie a fiecarui an, Consiliul va elabora un raport anual privind derularea politicii fiscal-bugetare.

Nominalizarile pentru persoanele care sa faca parte din Consiliu vor fi transmise comisiilor parlamentare de buget-finantate in termen de 45 zile de la publicarea legii responsabilitatii fiscale in Monitorul Oficial, iar in cel mult 30 zile de la transmiterea nominalizarilor vor fi organizate audierile acestora. In urma votului din plenul Parlamentului, presedintii comisiilor de buget-finante vor transmite presedintelui Academiei Romane numele persoanelor acceptate pentru a face parte din Consiliul Fiscal.

Audi recheama in service circa 40.000 de SUV-uri Q5

Audi, divizia de lux a grupului auto german Volkswagen, recheama aproximativ 40.000 de SUV-uri model Q5 din toata lumea, pentru a repara un panou interior care s-ar putea desprinde in momentul activarii airbagurilor laterale, transmite Bloomberg.

Rompetrol a scumpit de la 1 ianuarie carburantii cu pana la 26 bani/litru

Rompetrol Downstream, controlata de compania de stat din Kazahstan, KazMunaiGaz, a scumpit de vineri, 1 ianuarie, benzina si motorina cu 26 bani/litru, respectiv cu 23 bani/litru, a anuntat compania petroliera.

Astfel, benzina EFIX 95 va fi 4,19 lei/litru, iar benzina ALTO 101 va costa 4,80 lei/litru. Pentru un litru de EFIX Diesel se va plati 4,03 lei, iar pentru Diesel ALTO 55 4,32 lei.

Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta.

De asemenea, producatorul de titei si gaze Petrom, detinut de Grupul OMV din Austria, a majorat de vineri, 1 ianuarie 2010, pretul de referinta al benzinelor si motorinelor cu pana la 27 bani/litru, din cauza cresterii taxelor si accizelor.

Rompetrol Downstream opereaza peste 900 de statii, in 13 tari, dintre care peste 450 de benzinarii se afla in Romania.

The Rompetrol Group (TRG) a facut parte din Rompetrol Holding, pana in august 2007, cand Patriciu a vandut 75% din actiunile TRG catre compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan. De asemenea, la 26 iunie 2009, Dinu Patriciu a anuntat ca a vandut kazahilor restul de 25% din actiuni. Astfel, Grupul Rompetrol este detinut 100% de KazMunaiGaz.

Anunțuri

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: