COMUNICAT FINANTE REFERITOR LA IMPOZITUL MICROINTREPRINDERILOR SI SCHIMBAREA VECTORULUI FISCAL


Pe site-ul AFP s-a publicat un comunicat de presa conform caruia :

„Contribuabilii plătitori până la 31.12.2009 de impozit pe venitul microîntreprinderilor devin, începând cu luna ianuarie 2010, plătitori de impozit pe profit.
Conform Codului de Procedură Fiscală şi urmare a modificării regimului de impozitare, aceasta categorie de contribuabili are obligaţia depunerii la organul fiscal a declaraţiei de menţiuni 010.
Pentru a evita aglomeraţia la unităţile fiscale, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a emis un ordin potrivit căruia organele fiscale vor modifica, din oficiu, vectorul fiscal pentru contribuabilii aflaţi în prezent în această situaţie.
Ca urmare, contribuabilii înregistraţi în evidenţele fiscale, la 31.12.2009 ca plătitori de impozit pe venitul microîntreprinderilor nu trebuie să se prezinte la organul fiscal competent pentru depunerea declaraţiei de menţiuni 010.
Totodată, începând cu anul 2010 aceşti contribuabili nu mai beneficiază de derogarea privind declararea şi plata trimestrială a impozitelor şi contribuţiilor aferente veniturilor din salarii, acestea urmând să fie declarate şi plătite lunar.”

DETALII AICI

Lasă un comentariu